Kuka piirroksien takana on?

Kuva: ByDinaVisuals

Nimeni on Iia ja rakastan tehdä töitä ja tehtäviä, joissa saan tuoda luovuuttani esille. Oli se sitten opiskeluihini liittyvä yksinkertaisen dia-esityksen luominen tai valokuvan räpsäisy puhelimella. Olen ollut ahkera piirrustelija jo ala-asteelta lähtien, mutta työelämän aloittaminen rautakaupassa ei antanut aikaa piirrustushommille. Aloitin syksyllä 2019 opinnot liiketalouden parissa, ja opinnoissani suuntaudun luovaan markkinointiin. Haaveilen siitä, että saan tulevaisuuden työssäni käyttää luovaa-ajattelutapaani ja tehdä kaikkea kaunista! Extra siistiä olisi, jos pystyisin tulevaisuudessa työllistämään itse itseni, aika näyttää! Opiskelin ennen rautakauppauraani kaksi ammattia, jotka liittyvät molemmat sisustamiseen ja rakentamiseen, joten rakennusten ja perspektiivikuvien piirtäminen on tuttua puuhaa jo niiltä ajoilta. 

Monet kysyvät, että miten päädyin piirtämään opintojeni ohella. Siitä pitää kiittää koronan tuomaa pakollista kotoiluaikaa, nimittäin yhtäkkiä kaikki koulutyöt ja vapaa-ajan riennot loppuivat, eikä minulla yllättäen ollutkaan muuta kuin aikaa kotona näpräämiseen ja omiin harrastuksiin. Näin netissä kuvan eräästä kaupunkijulisteesta, josta sain inspiraation luoda Raumallekin oman julisteen, omalla persoonallisella tavallani. 

Alunperin tarkoitukseni oli piirtää ainoastaan Rauma-juliste, ja myydä sitä muutamia kappaleita tuttavilleni. Kysyntä kuitenkin räjähti, ja innostuin liittymään mukaan SAMK:n yrityskiihdyttämöön, ja sitä kautta perustamaan oman yrityksen syyskuussa 2020. Minun on tulevaisuudessa tarkoituksena piirtää opintojen ohella kaupunkijulisteita hiljattain lähikunnista ja – kaupungeista, sekä tietysti pyydetyistä yksityiskohteista, niin paljon kuin vapaa-aikani antaa niihin myöden. 

Olen pelokkaan innokas kaikesta tulevasta! 

– Iia –